TANZANIA AA PLUS

Nou

AROMA: florală
GUST: măr verde, aciditate malică
RECOMANDARE: ESPRESSO, IBRIK, BREWING

Situată pe un sol argilos-nisipos, este foarte atent selecționată pentru a exporta o cafea spălată de cea mai bună calitate, grad Speciality. O atenție deosebită se acordă controlului calității. Pentru a se asigura o cafea de cea mai bună calitate, se culege manual, cireașă cu cireașă.







Detalii

899 Produse

29,90 lei

Specia:
ARABICA
Regiunea:
MBEYA
Ferma:  
MBOZI
Varietate:
BOURBON    
Mărime:            
16-18 (7MM)
Altitudine:
1100-1700M
Procesare:
PRIN SPĂLARE
Ferma foloseşte soiurile aprobate de Institutul de Cercetare al Cafelei din Tanzania (TACRI). TACRI se angajează la îmbunătăţirea calităţii soiurilor şi a diversităţii cafelei şi ajută la revigorarea industriei.    Distanţele în Tanzania sunt vaste, sunt aproape 1000 km între regiunile producătoare de cafea, în nord şi în sud, la fel în est şi vest. Altitudinile sunt  predominant de până la 2000 m. 90% din producătorii de cafea sunt mici fermieri, care deţin petice de pământ de la 1 pogon, la 3 hectare, şi mai puţin de 10% sunt crescute la ferme. Mbeya şi Mbinga produc aproape 50% din totalul cafelei. Similară cu Kenia, cafeaua a fost adusă de misionarii francezi la sfârşitul anilor 1800 şi a fost plantată majoritatea, în jurul muntelui Kilimanjaro.
În general exită doua varietăţi utilizate pe scară largă, hibridul N39 Bourbon şi hibridul  KP432 Kent. Situată la o altitudine de 1100-1700m, în regiunea Mbeya, pe un sol argilos-nisipos. Este foarte atent selecţionată pentru a exporta o cafea spălată de cea mai bună calitate, grad Speciality, dimensiunea bobului16/18. O atenţie deosebită se acordă controlului calităţii. Pentru a se asigura o cafea de cea mai bună calitate, aceasta se culege manual, cireaşă cu cireaşă.