KENIA AA PLUS KEGWA

Nou

AROMA: intensă, caramel si bergamotă
GUST: intens, coacăze roşii şi vin sec
RECOMANDARE: BREWING, ESPRESSO, IBRIK

Prezența albinelor are un impact major asupra polenizării cafelei în timpul sezonului de înflorire, ceea ce îi conferă acesteia arome unice. Aceste boabe de cafea arabica sunt acide, omogene cu in 'aftertaste' de vin sec.















Detalii

397 Produse

43,90 lei

 

Specia:
ARABICA
Regiunea:
NGIRIAMBU
Ferma:  
KEGWA
Varietate:
SL28, RUIRU 11    
Mărime:
18-19 (8MM)
Altitudine:
1550-1720M
Procesare:     
PRIN SPĂLARE

Fermierii din Kegwa au plantat primii arbori de cafea in 1950. Aceştia s-au unit si au format o cooperativă mai mare, denumită Ngiriambu. Cooperativa are 2 staţii de procesare umede, Kiri si Kegwa si este situată între Njukiini si Kirinyaga la poalele muntelui Kenya, la o altitudine de1550-1720m. În vecinatate se află pădurea Njukiini , unde se află foarte multe albine.
Prezenţa albinelor în zonă are un impact major asupra polenizării cafelei în timpul sezonului de înflorire,  ceea ce îi conferă acesteia arome unice. Cei 2300 de fermieri culeg cafeaua manual şi o aduc în aceeaşi zi la cele 2 staţii unde este procesată, decorticată si lăsată la fermentat în stilul kenian, de doua ori, timp de cate 36 de ore, în total 72 ore. După dubla fermentare urmează curătarea cu apă, timp de 6 ore, apoi impregnarea în apă pentru 24 de ore.
Aciditatea foarte complexă a cafelei obţinute se datorează practic întregului proces mai sus explicat, care măreste cantitatea de proteine si aminoacizi a acesteia. Uscarea se face pe paturi ridicate, la soare, proces ce poate dura între 5 si 10 zile. Varietăţile acestui lot sunt SL28, SL34, SL65 și RUIRU 11.















Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: