HONDURAS SAN JOSE

Nou

AROMA: iasomie, cacao
GUST: echilibrat, dulce, aciditate placută
RECOMANDARE: BREWING, ESPRESSO, IBRIK

Fondată din 1860, ferma a fost moștenită de Paz Mejia. Acesta face parte din a patra generație a familiei și este dedicat acestei activități. Ferma este situată în regiunea Santa Barbara, la o altitudine de 1411m.









Detalii

398 Produse

43,00 lei

Specia:
ARABICA
Regiunea:
COLINAS ST. BARBARA
Ferma:  
SAN JOSE
Varietate:
CATURA, CATUAI
Mărime:
18 (7MM)
Altitudine:
1411M
Procesare:  
PRIN SPĂLARE
Fondată înca din 1860 de către Pablo Paz, al doilea fermier din această zonă, si transmisă din generaţie în generaţie, ferma a fost moştenită de catre Arnold Jose Paz Mejia, strănepotul lui Pablo. Acesta face parte din a patra generatie a familiei si este dedicat acestei activităţi.
Ferma este situată în regiunea Santa Barbara, la o altitudine de 1411 m. Arnold are astăzi doar 5 angajaţi permanenţi şi 18 temporari în timpul perioadei de recoltare. Plantaţia este fertilizată de doua ori pe an, în iunie si octombrie, după un tratament strict, bazat pe o analiză a solului, în plus se adaugă si pulpa cireşei în acest proces.  Recolta lui începe în ianuarie şi ţine până la sfarsitul lui aprilie, colectarea se face doar manual, după care recolta se mută la moară. Utilizează cât mai putină apă posibil si foloseşte o sursa de apă protejată din munţi. Procesul de fermentare se face în bazine de ciment, în medie de 48 de ore, sub o atentă supraveghere.
După o metoda africană, spală cireşele în apă limpede pentru 24 de ore, asigurându-se astfel că s-a îndepartat toată pulpa. Uscarea o face la soare, pe terase pavate cu ciment, pentru a elimina excesul de apă.
Abia după aceea se mută cafeaua în uscatoare solare, timp de 7-10 zile. Odată uscate, boabele se lasă 2 luni în nişte cutii speciale din stejar. Vei regăsi un buchet complex în cele 2 varietăţi cultivate (caturra, catuai), note de iasomie, ciocolată, nuci si fructe de pădure. Este o cafea echilibrată, cu o aciditate placută, cremoasă si foarte dulce.