ETIOPIA YIRGACHEFFE KOKANNA MICROLOT

Nou

AROMA: fructată, florală
GUST: fructe de pădure, aciditate de vin
RECOMANDARE: BREWING, ESPRESSO, IBRIK

Boabele sunt uscate la soare pe paturi ridicate şi întoarse constant la 2-3 ore în primele zile ale procesului de uscare. Circulaţia aerului acestei micro-regiuni oferă o uscare uniformă a boabelor, iar în 10-12 zile ajung la o umiditate ideală de 11,5%.





Detalii

398 Produse

37,90 lei

Specia:
ARABICA
Regiunea:
GEDEO
Ferma:  
KOKANNA
Varietate:
HEIRLOOM      
Mărime:
16 (6MM)
Altitudine:
1800-2100M             
Procesare:
PRIN SPĂLARE

Staţia de procesare Kokanna este situată in zona Gedeo, la 60 de km de oraşul Yirgacheffe, la o altitudine de 1800-2100m. Producătorii locali duc recolta, culeasă manual, la moară. Aici are loc primul proces: sortarea, după care sunt decorticate şi lăsate la fermentat în bazine cu apă timp de 36-48 de ore, urmând a fi spălate în apă limpede pentru a înlatura orice urmă de pulpă.
Boabele sunt uscate la soare pe nişte paturi ridicate şi întoarse constant la 2-3 ore în primele zile ale procesului de uscare. Circulaţia aerului acestei microregiuni oferă o uscare uniformă boabelor, iar în 10-12 zile ajung la o umiditate ideală de 11,5%. Acest microlot conţine un mix de varietăţi specifice acestei zone. Cafeaua este recunoscută pentru aciditatea sa de vin, notele sale de fructe de pădure (zmeura, mure, coacăze negre), dar si pentru elementele florale de iasomie.





Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

2 alte produse din aceași categorie: