COSTA RICA PUENTE TARRAZU

Nou

AROMA: florală, nuci de macadamia
GUST: corp ridicat, aciditate scazută
RECOMANDARE: BREWING, ESPRESSO, IBRIK

Boabele de cafea sunt clasificate în funcție de altitudinea zonei lor de cultivare. Cafeaua de cea mai bună calitate vine de la altitudini mari și este clasificată în funcție de termenul 'STRICTLY HARD BEAN' (SHB). Este o cafea gustoasă, corpolentă și ușor acidă.



Detalii

898 Produse

36,90 lei

Specia:
ARABICA
Regiunea:
TARRAZU VALLEY
Ferma:  
PUENTE TARRAZU
Varietate:
CATURRA, BOURBON
Mărime:
17 /18 (7MM)
Altitudine:
1650-1700M
Procesare:
PRIN SPĂLARE
Solul din Costa Rica conţine un grad de aciditate uşor tropicală, produsă de cenuşa vulcanică pe care o conţine. Pământul este foarte bogat în materii organice şi ajută rădăcinile plantei să se stabilizeze şi să crească foarte repede, menţinând umiditatea şi facilitând oxigenarea.
Mai mult de 70% din producţia naţională, provine de la munte, la altitudini de la 1000M pâna la 1700M. Temperaturile constante care fluctuează doar intre 17 si 23 de grade celsius, soarele nu foarte arzător şi ploile constante fac din Tarrazu Valley unul dintre cele mai apreciate locuri pentru producţia cafelei.
Costa Rica este singura ţară din lume, care prin decret prezidenţial (04.11.1989) prevede că numai varietăţi ale speciei arabica pot fi plantate pe spaţiul ţării.







Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: