În prima parte a secolului trecut, ţara a fost din punct de vedere economic aproape complet dependentă de cafea. Cu toate acestea, erau obstacole semnificative ca urmare a războaielor de gherilă din anii 1980 iar apoi din cauza crizei cafelei zece ani mai târziu. Mulţi fermieri, în schimb, au fugit sau au încercat să cultive alte produse. Astăzi, aproximativ 10% din populaţie este angajată in sectorul de producere al cafelei, fie în cultivare sau în export.

  Cafeaua  în sine este tipică pentru America Centrală, nu are corp distinctiv, este aromată şi curată, cu aciditate scăzută. Ca şi Guatemala, altitudinea este un criteriu determinant al calităţii: odată cu altitudinea creşte şi calitatea cafelei. Numele cel mai recunoscut este Pipil, un vechi nume Maza. O boabă care este deosebit de tipică pentru El Salvador este Pacamara, un hibrid de boabe Pacas şi Maragogype. Pacamara are corp plin şi are arome fine. Ţara cultivă şi cafea organică cum este San Antonio.

  Ferma a fost cumparată în anul 1934 de către domnul Rodolfo Ruffatti, fost proprietar al unui magazin de bricolaj. Datorită pasiunii pentru cafea s-a dedicat în totalitate cultivării acesteia. Situată in regiunea Apaneca Santa Ana, la o altitudine de 1379-1645m, cafeaua este cultivată pe un sol vulcanic, foarte bogat în minerale şi beneficiază de un microclimat ideal. Recoltarea este facută manual de către o echipa foarte bine pregatită. Împreună cu Federico Pacas, managerul staţiei de procesare umede Tuxpal, au adus cafeaua la un nivel foarte înalt. Varietatea este un microlot de red bourbon. Te vei bucura de notele florale, fructate, în special măr verde şi piersică cu o aciditate şi o corpolenţă medie.

Pentru mai multe informații despre cafeaua de specialitate, metode de preparare, educație, training, COMENZI vizitați site-ul nostru.

Sau ne puteţi vizita în magazinele noastre de specialitate: 1. IULIU MANIU 12- MILITARI  ||  2. STR. GĂRII INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTAREA E  ||  3. STR. DINICU GOLESCU INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTRAREA C