Staţia de procesare Kokanna  este situată in zona Gedeo, la 60 de km de oraşul Yirgacheffe, la o altitudine de 1800-2100m. Producătorii locali duc recolta, culeasă manual, la moară. Aici are loc primul proces: sortarea, după care sunt decorticate şi lăsate la fermentat în bazine cu apă timp de 36-48 de ore, urmând a fi spălate în apă limpede pentru a înlatura orice urmă de pulpă.

  Boabele sunt uscate la soare pe nişte paturi ridicate şi întoarse constant la 2-3 ore în primele zile ale procesului de uscare. Circulaţia aerului acestei microregiuni oferă o uscare uniformă boabelor, iar în 10-12 zile ajung la o umiditate ideală de 11,5%. Acest microlot conţine un mix de varietăţi specifice acestei zone. Cafeaua este recunoscută pentru aciditatea sa de vin, notele sale de fructe de pădure (zmeura, mure, coacăze negre), dar si pentru elementele florale de iasomie.

Pentru mai multe informații despre cafeaua de specialitate, metode de preparare, educație, training, COMENZI vizitați site-ul nostru.

Sau ne puteţi vizita în magazinele noastre de specialitate: 1. IULIU MANIU 12- MILITARI  ||  2. STR. GĂRII INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTAREA E  ||  3. STR. DINICU GOLESCU INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTRAREA C