Etiopia este ţara unde a fost descoperită cafeaua de către un păstor de capre pe nume, Khaldi. Acesta ar fi observat schimbări în comportamentul caprelor ce mâncaseră acea plantă misterioasă cu fructe roşii. Ulterior a consumat şi înţelegând despre ce era vorba, a răspândit apoi descoperirea unor călugări. Aceştia preparau o băutură considerată ceremonială, datorită ei putând rezista mai mult timp rugându-se noapte. Secretul cafelei nu a putut fi ţinut mult timp iar veşti despre boabele miraculoase au ajuns în Peninsula Arabiei.

  A doua legendă spune despre alungarea în deşert a unui musulman. În delirul său, acesta ar fi auzit o voce care îi spunea să mănânce fructele unui arbore din apropiere. Atunci el a încercat să înmoaie fructele în apă,  însă nereuşind, a băut lichidul. Minunat de efectele acelei băuturi, el s-a întors la semenii săi răspândind vestea.

  Sidamo este o regiune din sudul Etiopiei. Se învecinează la est cu ţinuturile Arsi şi Bale iar în partea de vest cu marele ţinut al Gamoforei. Regiunile de cafea din Sidamo se află în celebra Vale Rift care trece prin Etiopia şi Kenia. Zona rurală este în general bogată şi verde. Sidamo oferă o gamă extrem de largă de arome de cafea.

  Principala calitate a cafelei din regiunea Sidamo constă în varietatea sa. O excelentă caracteristică a cafelei Sidamo, este de o profundă complexitate. Aceasta derivă din multele soiuri tradiţionale. Mulţi fermieri şi culegători, fiecare având un mic petic de pământ, de multe ori cu propriile soiuri unice vor face schimb de cafea la cooperativă. Amestecul rezultat este o expresie unică a complexităţii horticole din zona înconjurătoare.

Pentru mai multe informații despre cafeaua de specialitate, metode de preparare, educație, training, COMENZI vizitați site-ul nostru.

Sau ne puteţi vizita în magazinele noastre de specialitate: 1. IULIU MANIU 12- MILITARI  ||  2. STR. GĂRII INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTAREA E  ||  3. STR. DINICU GOLESCU INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTRAREA C