Cafeaua din Nicaragua  este clasificată conform cu altitudinea zonei de producţie. Mai mult, cafelele produse în munţii din regiunile Jinotega şi Matagalpa care sunt numite deseori şi cu numele zonei de producţie. Cafeaua din Nicaragua oferă o gamă largă de arome. Unele arome sunt asemănătoare cafelei mexicanilor din Oaxaca cu o aromă mai pronunţată de aciditate. Altele sunt uşor citrice clare, precum cele din Dipilto ce aparţine departamentului Nueva Segovia.

  Soiurile botanice sunt folosite tradiţional Typica cu Bourbon şi predominant Maragogype, împreună cu Caturra şi Pacas. Încă se mai găsesc soiuri Catimor mai puţin dorite după ce au trecut 10-20 de ani de la "nebunia catimor”. În zonele muntoase din Nicaragua, nord-vest a oraşului Jinotega, într-o zonă de pădure tropicală la mijlocul muntelui, este proprietatea Morenitas. Înconjurată de multe specii de plante, cum ar fi nuc, cedru, guava şi zapotillo şi animale ca leneş, zanate, precum şi de o natură luxuriantă.

  Ferma este situată la o altitudine de 1200m, un climat subtropical, cu temperaturi anuale de 15-26 C. Aceste condiţii geografice privilegiate sunt ideale pentru cultivarea cafelei. Plantele de cafea cresc alături de alte specii mai mari, furnizoare de umbră şi mai mult, acestea le transferă arome unice cafelei. Recoltarea se face când boabele sunt coapte, bob cu bob şi numai cele care sunt coapte. Cireşele sunt duse direct la moară unde are loc procesul de decorticare şi cel de fermentare umedă (36h). Uscarea se face la soare.

Pentru mai multe informații despre cafeaua de specialitate, metode de preparare, educație, training, COMENZI vizitați site-ul nostru.

Sau ne puteţi vizita în magazinele noastre de specialitate: 1. IULIU MANIU 12- MILITARI  ||  2. STR. GĂRII INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTAREA E  ||  3. STR. DINICU GOLESCU INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTRAREA C