Ferma Bambito  este amplasată în apropierea vulcanului Baru, în regiunea Chiquiri. Varietăţile produse sunt 50% catuai, 45% caturra, 5% typica, la o altitudine de 1632 – 1821m. Temperaturile în această zonă sunt cuprinse între 10 si 24C. Datorită temperaturilor joase si a altitudinii ridicate maturarea cireşelor se realizează mai lent, iar rezultatul este spectaculos: o cafea mult mai dulce şi mai acidă.

  Datorită combinaţiei de varietăţi se va obţine cea mai mai densă cafea preparată din America Centrală. Alberto Sitton a cumpărat această fermă din munţii Bambito, în anul 1945. Plantarea cafelei a devenit o pasiune şi o tradiţie în familia lui. Astăzi ferma este condusă de Itza, fiica lui Alberto, împreună cu soţul său Fito şi cu fiul lor Rafa. Recoltarea are loc din decembrie până în martie şi sunt angajaţi în jur de 40 de oameni pentru a culege manual toate cireşele.

  Ferma produce o cafea excepţională, iar recent şi-au construit şi propria staţie de procesare umedă, cu o tehnologie de ultimă generaţie ce foloseşte doar jumatate de litru de apă pentru a procesa un kilogram de boabe. Apa este reciclată, de asemenea şi pulpa cafelei. Uscarea o fac la soare 12 ore, iar apoi în uscatoare mecanice, numite Guardiolas, până se ajunge la umiditate de 11-12%. Te poţi aştepta la o cafea cu note de nuci caramelizate, zmeură şi ciocolată, la o aciditate medie spre ridicată şi o corpolenţă ridicată.

Pentru mai multe informații despre cafeaua de specialitate, metode de preparare, educație, training, COMENZI vizitați site-ul nostru.

Sau ne puteţi vizita în magazinele noastre de specialitate: 1. IULIU MANIU 12- MILITARI  ||  2. STR. GĂRII INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTAREA E  ||  3. STR. DINICU GOLESCU INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTRAREA C