Columbia  este una din puţinele ţări care exportă cafeaua sub numele ţării. Columbia este în top trei producători de cafea din lume. Principalul soi cultivat este arabica, precum şi un pic de robusta. Regiunile de cultivare sunt situate la poalele Anzilor, unde arbuştii pot beneficia de climat usor. Cele mai importante domenii de cultivare sunt Medellin, Armenia si Manizales. Cafeaua din aceste regiuni este vândută sub abrevierea "MAM". Clasificarea calităţii în Columbia este Exlcelso, Supremo și UGQ (Unusual Good Quality). Aceste diferenţieri în jurul valorii, nu au fost de foarte mult timp, FNC (Federacion Nationale de Cafeteros) a insistat pentru a nu face nici o distincţie de calitate pentru produsele exportate. Cu toate acestea, între timp au fost recunoscute caracteristici speciale ale solului sau condiţii de microclimat; pentru acest motiv, anumite soiuri de cafea au fost emise cu descrieri extinse si certificate.

Pentru mai multe informații despre cafeaua de specialitate, metode de preparare, educație, training, COMENZI vizitați site-ul nostru.

Sau ne puteţi vizita în magazinele noastre de specialitate: 1. IULIU MANIU 12- MILITARI  ||  2. STR. GĂRII INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTAREA E  ||  3. STR. DINICU GOLESCU INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTRAREA C