Brazilia  este în mod tradiţional cel mai important producător de cafea, cultivând aproximativ o treime din cafea, la nivel global.  Aproximativ 40 la sută din recoltă este consumată pe plan intern iar restul destinat pentru export.

   Cafeaua este cultivată în majoritatea regiunilor ţării, dar mai ales in Parana, Espirito Santo, Bahia si cel mai mult in Sao Paulo și Minas Gerais. Mai mult de jumătate din productia de cafea a Braziliei provine din aceste regiuni. Masini de cules enorme sunt folosite pe câmpurile largi şi plate. Brazilia cultivă cafea de variate clasificări de calitate, de la slab la excelent.

   Boabele de Bourbon din Espirito Santo sunt apreciate în mod deosebit producând o cafea cu arome rotunjite pământii cu aluzie de dulceaţă. Alte regiuni se concentrează pe cafea de specialitate la fel de bine. Competiţii precum "Cup of Excellence" au încurajat această tendinţă prin impunerea unor criterii de calitate strictă si asigurând ca fermierii să fie mai bine plătiţi pentru un produs de bună calitate.

   Regiunea Cerrado Mineiro este recunoscută pentru producţia cafelei de cea mai bună calitate şi este şi una din cele mai importante centre de cafea din lume. Având sezoane bine definite o vară călduroasă şi umedă şi o iarnă plăcută şi uscată este o caracteristică puternică a regiunii.

   Cafeaua este crescută la altitudini de 1100-1200m, de către Versi Crivelenti Ferrero, proprietarul fermei Pantano, procesată natural cu foarte mare atenţie. Datorită altitudinilor ridicate, Blue Diamond poartă o delicioasă aciditate citrică, similară mandarinelor. În plus faţă de corpolenţa ridicată, aceasta are şi un retrogust lung si plăcut.

Pentru mai multe informații despre cafeaua de specialitate, metode de preparare, educație, training, COMENZI vizitați site-ul nostru.

Sau ne puteţi vizita în magazinele noastre de specialitate: 1. IULIU MANIU 12- MILITARI  ||  2. STR. GĂRII INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTAREA E  ||  3. STR. DINICU GOLESCU INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTRAREA C