Fermierii din Kegwa   au plantat primii arbori de cafea in 1950. Aceştia s-au unit si au format o cooperativă mai mare, denumită Ngiriambu. Cooperativa are 2 staţii de procesare umede, Kiri si Kegwa si este situată între Njukiini si Kirinyaga la poalele muntelui Kenya, la o altitudine de 1550-1720m.

   În vecinatate se află pădurea Njukiini , unde se află foarte multe albine. Prezenţa albinelor în zonă are un impact major asupra polenizării cafelei în timpul sezonului de înflorire,  ceea ce îi conferă acesteia arome unice. Cei 2300 de fermieri culeg cafeaua manual şi o aduc în aceeaşi zi la cele 2 staţii unde este procesată, decorticată si lăsată la fermentat în stilul kenian, de doua ori, timp de cate 36 de ore, în total 72 ore. După dubla fermentare urmează curătarea cu apă, timp de 6 ore, apoi impregnarea în apă pentru 24 de ore.

   Aciditatea foarte complexă a cafelei obţinute se datorează practic întregului proces mai sus explicat, care măreste cantitatea de proteine și aminoacizi a acesteia. Uscarea se face pe paturi ridicate, la soare, proces ce poate dura între 5 si 10 zile. Varietăţile acestui lot sunt SL28, SL34, SL65 SI RUIRU 11.

 

Pentru mai multe informații despre cafeaua de specialitate, metode de preparare, educație, training, COMENZI vizitați site-ul nostru.

Sau ne puteţi vizita în magazinele noastre de specialitate: 1. IULIU MANIU 12- MILITARI  ||  2. STR. GĂRII INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTAREA E  ||  3. STR. DINICU GOLESCU INCINTA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR INTRAREA C