Dispozitivul inventat în 2005 de Alan Adler e una din cele mai rapide și ușor de utilizat metode de filtrare a cafelei. Infuzia prin imersie totală rezultă într-o extracție uniformă, foarte aromată, cu aciditate scăzută și făra amăreală (bitter).

 

   NECESAR   

 

  · AEROPRESS   

  · CÂNTAR   

  · CRONOMETRU   

  · FILTRU (HÂRTIE SAU OȚEL)   

  · CAFEA (60 GR. / 1 L APĂ)   

  · RÂȘNIȚĂ   

  · FIERBATOR   

  · CEAINIC CU GÂT DE LEBĂDĂ (KETTLE)   

  · TERMOMETRU (OPȚIONAL)   

 

   MOD DE PREPARARE   

 

#1. Se îmbină componentele cilidrice ale aeropress-ului, se preîncălzesc și se pun pe cântar.

#2. Se cântărește cafeaua și se macină pe o gradație mediu-fină. Se introduce în aeropress și se apasă butonul ‘tara’ al cântarului.

 

#3. Se toarnă toată cantitatea de apă fierbinte peste cafea (88-90 °C). Se pornește cronometrul în momentul în care începe turnarea.

#4. Amesteci cafeaua timp de 5-10 secunde.

#5. Se lasă la infuzat 3-4 minute.

 

#6. Se înfiletează filtrul de cafea pe aeropress.

#7. Se întoarce aeropress-ul, se pune peste ceașcă și se începe extracția prin presarea ușoară a pistonului (30 secunde).