Chiar și atunci când este incărcată cu mult înlocuitor de zahăr, nu toată cafeaua este la fel. Al doilea produs din lume, ca popularitate, variază în calitate, și atunci când te holbezi la un raft, poate fi greu de a detecta cafeaua bună de cea comercializată pe nedrept.

 

 

  ‘100% PURE COFFEE’ ESTE UN ȘIRETLIC  

Acesta este indicatorul cel mai condamnabil și trebuie evitat. Acesta poate fi liniștitor în sensul că noroiul nu este amestecat cu mizerie, dar eticheta ‘100% pure coffee’ nu este un indicator al calității, este defapt o admitere a vinovăției. Dacă nu spune 100% Arabica, înseamnă că au adăugat boabe de robusta de o calitate inferioară, cu o recoltă mai mare și o mai bună rezistență la paraziți. De asemenea, are un gust mult mai amar.

 

  ‘BEST BY’ ÎN LOC DE ‘ROASTED ON’  

Judecați prospețimea pe baza datei de prăjire, nu pe a datei când devine de nebăut. Acesta este un semn de evitat.

 

  PREA MULTE AROME  

Dacă un brand are o mulțime de profiluri diferite de arome artificiale, el nu se bazează pe calitatea boabelor. Asta nu înseamnă ca o cafea de specialitate nu poate avea una sau doua profiluri aromatice, dar atunci când sunt prezentate o mulțime de opțiuni, șansele să găsiți o cafea decentă, scad.

 

  ÎNCREDEREA ÎN AMESTECURI ‘BLENDS’  

Dacă aveți de ales între amestecul X de la brand-ul Y și Kenya AA (o notare specifică), alegeți pe cel care are o specificitate mai mare. Un truc comun de reducere a costurilor este de a cumpăra boabe de calitate inferioară pentru a complete amestecul. În cazul în care o companie vinde 10 cafelei dintre care 8 sunt amestecuri, atunci probabil că nu ar trebui să fie de încredere.

 

  NIVEL DE PRĂJIRE  

Cele mai multe prăjitorii de cafea nu vorbesc despre nivelul de prăjire în termini de ‘light’, ‘medium’ sau ‘dark’ ; mai degrabă folosesc termeni ca pământiu sau ciocolatiu pentru o prăjire intense. Dacă nu vedeți aceste adjective de aroma, șansele sunt ca oamenii din spatele boabelor nu gândesc în acești termeni. Ceea ce este un semn rău.

 

  CUTII SAU BORCANE  

Borcanele de sticlă tind să deshidrateze cafeaua. Cutiile din metal și plastic fac același lucru. Și ei nu sunt conștienți de mediu. Pungile transparente sunt un semn rău, pentru că lumina este unul dintre inamicii primari ai bobului de cafea.

 

  CANTITĂȚI URIAȘE DE CAFEA  

Dacă nu vrei să servești o armată (sau un birou întreg), 2kg de cafea este prea mult pentru a cumpără dintr-o dată. Devine mai proastă odată cu trecerea timpului, iar cele mai multe magazine de specialitate nu doresc ca produsul lor să stea pe un raft pentru mai multe săptămâni.

 

  CUVINTE CHEIE  

Natural, pur, eco sună bine, dar nu au o valoare reală. Căutați după o certificatre ecologică USDA sau Fair Trade. Aceasta este o linie deosebit de neclară, doarece exită o mulțime de cafele fără aceste certificări, dar să fiți prudenți în cazul în care se ascund în spatele unui limbaj prea înflorat. Alte descrieri care înseamnă ceva sunt altitudinea de creștere, descrierea modului de prelucrare, precum și tipul de soi.

 

  ÎN CAZUL ÎN CARE NU SE VINDE CAFEA BOABE  

În cazul în care un brand nu are în ofertă cafea boabe, este un semn rău. În primul rând, este un indicator al potențialului de prospețime, dar cu atât mai mult această înseamnă ca această companie nu se așteaptă din partea clienților de a adapta dimensiunea de măcinare la metoda de preparare. Este mult mai greu să faci cafea bună în cazul în care dimensiunea măcinaturii nu se potrivește echipamentului.

 

  BOABE VÂNDUTE ÎN CUTII DE METAL  

În cazul în care nu sunt ambalate, este un indicator puternic al calității proaste, deoarece arată o lipsă de preocupare pentru stabilitatea la raft, prospețime, și expunerea la lumină și oxigen.

 

  LIPSA SPECIFICĂRII ȚĂRII DE PROVENIENȚĂ  

Țări precum Columbia și Guatemala nu sunt mici; au o mulțime de cafele diferite. Notarea fermei sau regiunii inspiră încredere în metodele de aprovizionare. Lipsa lor este o lovitură împotriva potețialului de calitate.