Doar 7% dintre americani beau cafea instant, comparative cu aproximativ 75% din oameni din Marea Britanie. Sunt multe motive legate de consumul cafelei ‘instant’ sau ‘solubilă’, iar aici aveți clarificat de ce într-adevăr nu ar trebui să beți paharul instant de apă cu aroma de cafea.

 

  APARIȚIA CAFELEI INSTANT  

În anii 1950 și ’60 sa recurs la idee că există tehnologie în ceașca de cafea. Oamenii se simțeau împuterniciți să ia o cafea făcută printr-un process misterios în fabrică, pentru a crea o băutură portabilă și solubilă compusă din 'cristale’ strălucitoare și spumate. S-ar fi simțit ultra-modern.

Și, poate, gratificarea instantanee a făcut apel la cumpărătorul traditional, femeia casnică. Ea și-ar fi putut reduce încărcătura gospodăriei.

Dar acum, societatea s-a schimbat. Cum? Piața cere transparență – produse naurale.

Pur și simplu nu are nici un sens cum cafeaua instant, o băutură pentru personalul militar, este încă răspândită. Cum poate cineva, o dată ce a gustat cafeau proaspăt prajită, preparată delicat, să mai poate bea vreodată acest amestec inferior?

 

  3 MOTIVE PENTRU A BEA CAFEA INSTANT  

1. Este rapid și ușor de preparat – pur și simplu se amestecă niște pudră solubilă cu apă fierbinte! Nu te obosi cu ritualul preparării cafelei!

2. Nu știi cum să faci o cafea bună! Oricine poate turna apă pe unele cristale. Trebuie doar să utilizați fierbătorul.

3. Nu doriți inconvenientul de curăța cafeaua rămasă.

 

  4 MOTIVE PENTRU A NU BEA CAFEA INSTANT  

Aici sunt motivele pentru care ar trebui evitată acele granule de nămol, depozitate pe raft și utilizarea de cafea arabica proaspăt prăjită.

1. Are un gust limitat! Nu așa ar trebui să fie gustul de cafea.

2. Nu există nici o poveste de dragoste – nu există nici un ritual. Nu puteți prepara cafeaua pentru a obține o extracție perfectă. Nu puteți captura și inhala aromele amețitoare, deoarece acestea se disipează în aer. Cafeaua instant este doar apă cu cofeină.

3. Cafeaua preparată are o valoare mai bună! Acasă puteți prepara o ceașcă parfumată din boabe proaspete de typica pentru mai puțin decât prețul cafelei instant. Gustul este de cel puțin 5 ori mai bun!

4. Nu durează atât de mult pentru a prepara o cafea fină, prăjită proaspăt. AeroPress este o metodă ce durează 60-90 de secunde, pentru un V60 Hario este nevoie de 2 minute, iar un espresso (cu o mașină) are o medie de 25 de secunde.

 

Mulți oameni nu vor fi convinși – cafeaua instant a devenit o parte integrantă a dimineții pentru milioane de oameni. Dar cel puțin pot încerca o metodă alternativă de preparare – pentru 2 minute în plus la rutina zilnică.