Dacă, tot, este primul lucru pe care ai de gând să îl miroși și să îl bei, în fiecare dimineață, ar fi indicat să fie ceva bun. Oamenii cu experiență din al treilea val al cafelei, adică practica de a trata cafeaua ca pe un produs alimentar de capriciu, și nu doar ca o pe o marfă, sunt dispuși să împartă fructele experimentelor lor pe drumul cel bun.

 

  1. IA BOABE PROASPĂT PRĂJITE   

Cu cât boabele sunt mai vechi, cu atât mai probabil să obțineți rezultate uleioase sau amare. Ar trebui să consumați cafeaua la maxim 2 săptămâni de la prăjire.

 

  2. MACINĂ PROPRIILE BOABE DE CAFEA   

În termen de 15 minute de la măcinare, cafeaua începe să oxideze și să îmbătrânească. Cafeau pre-măcinată se lasă pentru alții.

 

  3. IA O RÂȘNIȚĂ CU DISCURI DE CERAMICĂ  

E mai bună decât cu lama. Aceasta va oferi boabelor dvs. o măcinare uniform pentru o băutură echilibrată. Cafeaua măcinată mai fin va dura mai puțin timp.

 

  4. ALEGE O MODALITATE DE A ‘EXTRAGE’ CAFEAUA  

Oamenii care susțin cu tărie într-un fel sau altul, se bazează pe preferințele personale. Experimentează cu diferite metode. Poate preferați o presă franceză sau o metodă de infuzare (V60, woodneck, ș.a) sau un filtru electric. Lasă papilele gustative să ia decizia.

 

  5. FOLOSIȚI APĂ PROASPĂTĂ, FILTRATĂ  

Apa de la robinet poate conține minerale, săruri și alte substanțe chimice cum ar fi fluorura, care va aroma cafeaua în moduri nedorite.

 

  6. TIMPUL DE EXTRACȚIE  

Infuzat prea mult timp și cafeaua ar putea căpăta un gust amar si făinos. Prea puțin timp ar putea rezulta într-o băutură slabă, acră și gust de oțet. Pentru o presă franceză, timpul optim de infuzie, este aproximativ 4 minute. La metodele ‘pour over’, gravitația va prelua controlul.

 

  7. NU FIERBE APA  

Apa ar trebui să fie la aproximativ 96 de grade, cu puțin sub punctul de fierbere.

 

  8. PRE-ÎNCĂLZIȚI CEAȘCA DE CAFEA  

O clătire rapidă sub apa caldă de la robinet (nu uitați să o uscați), va impiedica ceașca să răcească băutura.

 

  9. OPRIȚI CĂLDURA  

Nu lăsați cafeaua pe încălzitor. Fă ce ai nevoie pentru moment. Cafeaua îsi pierde calitatea destul de repede. Desigur, dacă vă place gustul cafelei din stația de benzină, o poți lăsa și zile.

 

  10. PĂSTRAȚI INSTRUMENTELE CURATE  

Nu folosiți săpun, dar ar trebui să curățați dispozitivul de extractive după fiecare folosire. Curăță deasemenea și râșniță. Aici se strand uleiuri. Folosiți o periuță uscată pentru a obține într-adevăr rezultate.