Oamenii beau cafea din mai multe motive. Unii dintre aceștia sunt în căutare de a savura note de fructe, ciocolată sau iasomie. Alții doresc doar să fie în alertă permanent. Oricare ar fi scopul, există o băutură de cafea pentru fiecare. Dar sunt șanse să comanzi cafeaua greșită pentru dorințele dumneavoastră foarte specific. Iată cum să remediezi situația, în conformitate cu logica bazată pe cafea.

 

 

 TU BEI CAFEAUA PENTRU AROMA ‘TARE’ 

Comazi: CAFEA PRAJITĂ INTENS

Ce ar trebui să comazi: PRESĂ FRANCEZĂ

Cafeaua prăjită intens este echivalentul unei fripturi bine făcută: este doar o versiune carbonizată a ceva frumos. Dacă doriți o cafea care este mare și ‘tare’ , ia o ceașcă cu cafea făcută la French Press. Atinge aceelași scop, fără a duce boabele de cafea la o stare de tăciune.

 

 TU BEI CAFEAUA PENTRU AROMA ‘PURĂ’ 

comanzi: CAFEA NEAGRĂ

ce ar trebui să comanzi: ESPRESSO, APOI O CAFEA NEAGRĂ

Espresso este pentru cafeaua neagră ceea ce este lsd-ul pentru alergarea în cerc, timp de 10 minute. Desigur, ambele sunt pentru expansiunea minții, dar una vă, cum s-ar zice, extinde mintea.

 

 TU BEI CAFEAUA PENTRU UN SPAȚIU DE LUCRU 

comazi: O CAFEA FĂRĂ FUND

ce ar trebui să comanzi: O METODĂ ALTERNATIVA DE INFUZARE, apoi un croisant, apoi o atenție pentru barista, apoi un compliment pentru barista

Paharul fără fund vă vor atrage priviri tăioase din partea barist-ului tău. Doar continuă să îi dai ‘atenție’ și vei obține aprobarea/dezinteresul lor , tăcut.

 

 TU BEI CAFEA PENTRU A IMPRESIONA UN BARISTA DRAGUȚ 

comazi: ESPRESSO

ce ar trebui să comanzi: CORTADO

Cea mai puțin, bine-cunoscut, băutură pe bază de lapte. Cortado, este doar un espresso cu un pic de cremă din lapte cald. Veți obține bogăția unei cafele cu lapte, dar păstrează mai mult din aroma espresso-ului. Și respectul din partea barist-ului.

 TU BEI CAFEA SĂ TE ÎNCĂLZEȘTI 

comazi: CAFEA PRIN INFUZARE

ce ar trebui să comanzi: AMERICANO

AMERICANO, este un shot de espresso cu apă fierbinte. Acesta va fi aproape întotdeauna mult mai încins decât orice cafea prin infuzare.

 TU BEI CAFEA CA UN DIGESTIV DUPĂ CINĂ 

comanzi: CAFEA PRIN INFUZARE

ce ar trebui să comanzi: CAPPUCCINO

Cu un cappuccino, vei primi un desert adecvat, și este mult mai proaspăt decât oala cu cafea de restaurant, care a stat de la ora 17.

 TU BEI CAFEA PENTRU AROME DE COACĂZE ROȘII ȘI PAPAIA ȘI LAVANDĂ 

comazi: CAFEA PRIN INFUZARE DIN BOABE TRADIȚIONALE DIN ETIOPIA

ce ar trebui să comanzi: COACĂZE ROȘII ȘI PAPAIA ȘI LAVANDĂ

Companiile de cafea de specialitate folosesc o roată pentru arome, codificată , pentru a descrie subtilitățile boabelor de cafea, dar dacă ai poftă de cafea cu gust de fructe cu sâmburi, ar trebui să mănânci doar niște fructe cu o ceașcă de cafea.

 

 TU BEI CAFEA PENTRU O DIVERSIUNE RAPIDĂ LA LOCUL DE MUNCĂ 

COMANZI: CAFEA ÎN CAPSULĂ

CE AR TREBUI SĂ COMANZI: CHEMEX

De ce ai vrea ca diversiunea la muncă să fie rapidă? Sigur, cămara pentru pauză de la locul de muncă este dotat cu un arsenal de opțiuni unice de servire, dar , probabil are și o sursă de apă fierbinte. Investește în orice metoda de preparare a cafelei prin infuzare pentru a transforma acele 30 de secunde într-o mini-vacanță de 10 minute. Chemex este o alegere deosebit de bună, deoarece este nevoie de mai mult timp și se pot face mai mult de o ceașcă pentru o partajare ușoară.

 

 TU BEI CAFEA CA UN TRATAMENT CU ZAHĂR 

comanzi: ICED LATTE AROMATIZAT, CU FRIȘCĂ

ce ar trebui să comanzi: UN MILK SHAKE și UN ESPRESSO

Sigur, ar putea merge un latte cu caramel sau o mocha cu două pompe din siropul de mentă sau o ceașcă de cafea normală, cu o vată de zăhăr în ea.