Toată lumea are propriile obiceiuri, personale, atunci când vine vorba de cafea. Dar aceelași lucru este valabil și pentru igienă, așa că, daca nu este în regulă să te scobești în nas, nu ar trebui să fie bine nici să alegi cafea oribilă.

   NU REÎNCĂLZI CAFEAUA   

‘Chiar și dupa ce cafeaua stă 20 de minute, dezvoltă o aciditate deranjantă. Când o reîncălzești, pur și simplu numai are un gust bun. Cafeaua este atât de ieftină. De ce să faci asta?

  NU CONSUMA CAFEA DOAR PENTRU COFEINĂ   

‘În loc să fie doar o sursă de cofeină, ceașca de zi cu zi poate oferi mult mai mult. O băutură energizantă vă poate oferi cofeină. Cafeaua este sămânța care a crescut într-o țară străină. Altitudini diferite , clima și solul o influențează în diferite moduri. E pur și simplu mai mult de descoperit.’

  NU FOLOSIȚI CAFEA PRE-MĂCINATĂ   

‘Cumpără cafea boabe și macină chiar înainte de preparare. Vei fi uimit de diferență.’

  NU EVITA CAFEAUA PRAJITĂ MAI SLAB (light roast)  

‘O mulțime de nuanțe a gustului cafelei se pierd în timpul prăjirii intense. Chiar și pentru degustătorii profesioniși, este greu să identifice diferența de gust, a cafelei prăjită intens. Cafeaua carbonizată este copleșitoare. Cu cafeaua prăjită mai slab, puteți începe explorarea nivelurilor de aciditate și modul în care, gustul cafelei, se prezintă în diferite soiuri și regiuni.’

  NU CUMPĂRAȚI CAFEA BOABE ULEIOASĂ  

‘Aceste uleiuri sunt lipide’. Dacă se arată (pe boabe), asta înseamnă că sunt expuse la oxigen, astfel încât aceasta vor deveni râncede. Asta înseamnă că boabele au stat acolo o lungă perioadă de timp.’

 

  NU LĂSA ZAȚUL ÎN PRESA FRANCEZĂ  

‘După ce ai pus apa și aștepți 4 minute, răzuiește stratul superior de zaț. Este mai puțin probabil să ajungă în ceștile oamenilor – și cafeaua va începe să se extragă odată ce presa a fost apăsată, ceea ce nu dorești. Pentru a evita acest lucru, se toarnă într-un server separate.’

 

  NU UITAȚI CĂ ÎNTOTDEAUNA E SIMPLU  

‘Una peste alta, cafeaua bună este doar o chestiune de raporturi și temperaturi.’

 

  NU ÎȚI IMAGINA CĂ TREBUIE SĂ FII UN EXPERT  

‘Cumpără câteva cafele și le poți savura în propria casă. Experiența ta este total legitimă, nu pierzi nimic. Cei mai buni degustori de cafea din lume au doar o mulțime de experiențe. Este vorba doar de dezvoltarea de experiențe cu cafea. Așa devii mai informat. Nu trebuie să ajungi la un anumit prag pentru a te bucura de ea. Gândește-te la ceea ce bei și după un timp, vei ști mai mult.’

 

  ÎNCERCAȚI CAFEUA FĂRĂ ZAHĂR  

‘În ultimul timp există o mulțime de oameni care încearcă să elimine zahărul (din dieta lor). Puteți învăță și aprecia, să beți cafeaua fără zahăr; unele cafele (precum cele din Brazilia) sunt dulci în mod natural.’

 

  REGLAȚI DIMENSIUNEA DE MĂCINARE ÎN FUNCȚIE DE METODA DE PREPARARE    

‘În general, cu cât apa și cafeaua sunt în contact mai mult timp, cu atât măcinătura trebuie să fie mai mare.’

 

  FOLOSIȚI APĂ BUNĂ, CALDĂ  

‘Cafeaua este ceva de genul 97% apă, așa că dacă apa este proastă, cafeaua va fi la fel. Asigurați-va că ajunge la o temperature adecvată de 90 – 100 de grade, și utilizați o apă de înaltă calitate, fără gust.’

 

  CUMPĂRĂ CAFEA PROASPĂT PRĂJITĂ  

‘O modalitate pentru a testa prospețimea, este dacă e cremoasă și formează o crustă. Indiferent de modul de preparare, în cazul în care se toarnă și ea doar stă acolo, știi că nu e în stare proaspătă.’

 

  CUMPĂRĂ CANTITĂȚI MICI DE CAFEA  

‘Cea mai populară întrebare este, unde să depozitez cafeaua, în frigider sau congelator – răspunsul este, nici unde. Tu trebuie doar să le depozitezi în cămară și să cumperi cantități mai mici.’

  FOLOSIȚI CAFEAUA ÎN DECURS DE DOUĂ SĂPTĂMÂNI  

‘Cel mai bun moment pentru a utiliza cafeaua este între două zile și două săptămâni după ce a fost prăjită. După două săptămâni, cafeaua se estompează și capătă un gust de hârtie sau lemn. O mulțime de oameni doar presupun că învechirea face parte din modul în care cafeaua ar trebui consumată.’

 

  OFERĂ BĂUTURII, ESPRESSO, A DOUA ȘANSĂ  

‘Prima experientă a majorității oamenilor cu espresso se rezumă la faptul că este foarte ‘tare’ și amar și rău. În general, acesta nu este espresso, doar espresso prost. Dacă te duci la un magazine frumos, va fi dulce și luminous și caramelizat.

  DEZVOLTAȚI O RELAȚIE CU MAGAZINUL LOCAL  

‘Vor primi cafele noi, astfel încât să puteți începe explorarea diferitelor niveluri de prăjire și diferite origini. O modalitate bună de a afla mai multe despre cafea este de a cumpăra o cafea prăjită intens și o cafea prăjită mai slab pentru a sesiza diferența de gust. Dacă le beți în același timp, puteți simți diferența de gust.’