Pour-over poate suna delicat, dar este de fapt una din cele mai simple moduri de a prepara cafea la domiciliu. Implică, nimic mai mult decât turnarea de apă fierbinte peste cafea măcinată, având ca rezultat o minunată băutură, curată și savuroasă.
 
Într-adevăr, nu este la fel de simplu ca la o cafetieră automată, dar aroma suplimentară merită efortul adițional, asemănător pregătirii propriei pâini – gustul este imbatabil, pentru că poți controla fiecare aspect al procesului.

 

Doriți să încercați turnarea acasă? Iată echipamentul ce vă trebuie pentru a începe și cum să preparați băutura perfectă.

 

 

|SETUP-UL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU INFUZIE|

 

 

Primul pas este de a vă pregăti echipamentul:
Veți avea nevoie de o mașină de măcinat, un mic cântar digital, un ibric cu gât de lebădă pentru turnare (KETTLE) și o metoda de filtrare (DRIPPER).
 
Râșnita noastra este un HARIO HAND GRINDER SKETRON ce oferă o măcinătură consistentă și uniformă. Acest lucru este important în timpul extracției (turnarea apei peste cafea pentru a elibera aroma), deoarece creează o băutură impecabil de netedă, cu un gust curat.
 
Orice cântar digital va funcționa, dar pentru o precizie ridicată recomandăm cântarul digital HARIO, cu temporizator integrat pentru un control complet.
                                    
Un ibric cu gât de lebădă nu e absolut esențial la turnare, dar este o modalitate foarte bună de a controla fluxul de apă. Hario oferă două variante de kettle. Unul electric și unul ce se poate încălzi pe orice tip de suprafață.
Probabil, cea mai importantă decizie este ce fel de picurătoare (DRIPPER), vom utiliza. Chemex-ul are un design simplu, dar elegant, arată foarte bine și folosește filtru particular, aproape catifelat. Conul V60 de la Hario, cu nervuri în spirală pentru a maximiza expansiunea cafelei, este o metodă sigură și foarte populară. Se folosesc filtre de hârtie de diferite densități.

 

 

|PROCESUL DE INFUZIE|

 

 

Acum sunteți gata de preparare. În primul rând, se fierb 500 de mililitri de apă, apoi se toarnă o cantitate mică (aproximativ 150 de mililitri) prin filtru uscat – acesta încălzește V60-ul și umezește filtrul pentru a elimina orice gust de hârtie. (Noi folosim întotdeauna filtre albite – cele naturale).
 
În continuare, se varsă apa de clătire din recipient și se cântăresc boabele. Pentru o ceașcă, folosim aproximativ 20 de grame de cafea la 320 grame de apă, un raport de 1:16 (puteți varia proporția pentru a se potrivi propriului gust). Apoi, se macină cafeaua pe o setare mediu – o textură similară cu cea a zahărului granulat.
 
Răstoarnă cafeaua măcinată în filtru și toarnă încet, aproximativ 40 de grame de apă fierbinte peste ea. Acest lucru permite cafelei să înflorească pe măsură ce absoarbe apa și eliberează gaze. Lasă-o să se odihnească timp de aproximativ 45 de secunde înainte de a turna în mod constant apa rămasă peste cafea, printr-o mișcare circulară. Acestă operațiune ar trebui să ia un pic mai mult de două minute, pentru un timp total de preparare a cafelei de trei, trei minute jumătate (folosiți un cronometru).
 
După ce toată apa a curs prin filtru, se toarnă cafeaua într-o cană preîncălzită și te poți bucura de o muncă glorioasă.