Catalog produse

Disponibilitate
Condiție

Information

CAFEA PROASPĂT PRAJITĂ  Conține 18 produse.

Subcategorii

  • AFRICA
    ORIGINI GEOGRAFICE
    Unele dintre cele mai distinctive cafele din lume sunt cultivate în Africa de Est de-a lungul axei nord-sud, care pornește de la extremitatea sudică a Peninsulei Arabe din Yemen și se încheie în Zimbabwe, în Africa de Sud, un drum ce cuprinde zonele muntoase din Etiopia, Kenia și Tanzania.
    Aceste cafele adesea remarcabile, sunt caracterizate printr-o varietate izbitoare de note florale și fructate, de la cele florale și citrice ale cafelei procesată umed din Etiopia până la cafeaua cu aciditate intensă din Kenia. Această familie de cafea include două dintre cele mai vechi și tradiționale origini ale lumii: cafeaua din Harrar, din nord-estul Etiopiei și cafeaua din Yemen. Aceste cafele sunt culese și puse la uscat pe acoperișuri, la fel cum au fost atunci când au intrat pentru prima oară pe scena mondială, în secolul al 17-lea. Ambele varietăți oferă un gust de fructe sălbatice, complex, ușor fermentat ce au sedus mulți iubitori de cafea din Europa.
  • AMERICA DE NORD
    ORIGINI GEOGRAFICE
    Cafeaua fină din Mexic este asemănătoare cu un vin alb bun - un corp delicat, cu o aciditate plăcută. Unele cafele din Mexic, în special cele din regiunile înalte, rivalizează cu cele mai bune cafele din Guatemala la putere și complexitate. Mexicul este, de asemenea, originea multora dintre cafele certificate ecologic care apar acum pe meniurile de specialitate. Acestea sunt adesea cafele excelente, certificate de către diverse agenții independente de monitorizare, care urmează să fie cultivate fără utilizarea pesticidelor, fungicidelor, erbicidelor sau altor substanțe chimice dăunătoare.
  • AMERICA DE SUD
    ORIGINI GEOGRAFICE
    Cafeaua din America Latină este cultivată de-a lungul coloanei muntoase, din sudul Mexicului prin America Centrală, Columbia, Bolivia și Peru, precum și în zonele muntoase din insulele mai mari din Caraibe, și pe platourile înalte din Brazilia. Cele mai bune cafele din Americi, prezintă o aciditate vie și o băutură curată, simplă. Ele oferă ceea ce pentru un nord-american reprezintă experiența normativă a unei băuturi bună. În cadrul acestei familii foarte largi de cafele, există multe varietăți în rezultatul și caracterul băuturii. Cafele crescute la altitudine mare din America Centrală și Columbia tind să aibă fie corpolente și cu o aciditate intensă. Aceste cafele atrag amatorii din școala veche. Cele mai bune soiuri din Nicaragua sunt cărnoase și corpolente. Cafeaua cultivată la înălțimile mai joase din America Centrală tind să aibă un profil aromatic uniform și catifelat. Caracterul clasic al soiurilor din America Latină derivă parțial din claritatea aromei obținută prin prelucrarea umedă. Cafele din Brazilia oferă o gamă mai largă bazată pe o varietate mai mare privind metodele de prelucrare.
  • AMERICA CENTRALĂ
    ORIGINI GEOGRAFICE
    În America Centrală, veți găsi aciditate variabilă, dar de obicei boabele de cafea din această regiune sunt cunoscute pentru echilibrul lor, ceea ce face bine oamenilor la începutul relației lor cu cafeaua proaspăt prajită. Nici prea amare, nici prea acide cu arome catifelate cum ar fi ciocolata. Costa Rica este cunoscută pentru cafeaua corpolentă, în timp ce, dacă te duci spre vest în Mexic, vei găsi ceva un pic mai ușor. Ambele tendințe, spre omogenitate și spre diferențiere, sunt expuse în America Centrală. În America Centrală se cultivă în mod clasic, patru varietăți, Bourbon, Caturra, Catuai și Typica ce sunt procesate prin variații ale metodei prin spălare.
pe pagină
Arat 10 - 18 din 18 produse
Arat 10 - 18 din 18 produse